16. listopadu 2012

Prohlášení Světové rady míru k nové izraelské agresi proti palestinskému Pásmu Gazy

Světová rada míru se obrací na mírumilovné lidi světa s odsouzením současné a stále probíhající agrese izraelského režimu a jeho armády proti palestinskému Pásmu Gazy a jeho obyvatelům.

V krátké době byly stovky cílů, především civilních, zasaženy izraelskou armádou, přinášející tak palestinskému lidu smrt a ničení.

Dějiny izraelských zločinů proti humanitě, jsou plné obdobných smrtících útoků. Dnes Izrael dokazuje, že se nehodlá vzdát této části Palestiny, místo toho se mohutná izraelská vojenská mašinérie připravuje na novou pozemní invazi. Připomínáme, že izraelský režim pokračuje v okupaci velké části Západního břehu Jordánu a Východního Jeruzaléma, rozmisťuje osadníky a buduje separační zeď.

Světová rada míru vyjadřuje hluboké rozhořčení a hněv z této eskalace izraelské agresivity, která narůstá stejně jako agresivita klíčových spojenců a ochránců izraelských okupačních sil - Severoatlantického paktu a Spojených států amerických.

Odsuzujeme také zločinné ticho Evropské unie, hrající roli komplice izraelských zločinů.

Požadujeme okamžité ukončení izraelského útoku na palestinskou Gazu!

Odmítáme politické a vojenské vměšování do vnitřních záležitostí Sýrie!

Plně podporujeme ustavení a uznání nezávislého Státu Palestina v hranicích z roku 1967 a s Východním Jeruzalémem jako svým hlavním městem!
Sekretariát Světové rady míru
16. listopad 2012
(Překlad: České mírové hnutí)